Business-Centre Breda en Etten-leur 25 jaar!

25 jaar

Twee locaties. 225 bedrijven. Zestien medewerkers. En bijna tien miljoen belminuten. Wie begin jaren negentig tegen Anton Kandel, de oprichter van Business Centre, had gezegd dat dát in 2019 de stand van zaken zou zijn, zou geamuseerd zijn aangekeken. Het huren van kantoorruimte was namelijk iets dat er eigenlijk per toeval bij kwam.

Anton had een uitzendbureau met vestigingen in heel Nederland, ook in steden als Amsterdam en Rotterdam. Anton, zijn vrouw Margot en dochter Natascha wilden in 1992 ook graag een vestiging in zijn eigen woonplaats Etten-Leur. Maar in het pre-internettijdperk was een vestiging in het centrum nog heel belangrijk: werkzoekenden kwamen immers letterlijk binnenwandelen. De enige beschikbare plaats was een grote ruimte boven het winkelcentrum. Uit nood geboren ontstond toen het idee om de extra ruimte aan kleine ondernemers te verhuren. Dat bleek zo goed te lopen, dat Anton in 1994 de uitzendbranche vaarwel zei en volledig voor de kantoorverhuur met hoogwaardige dienstverlening en service koos. In 1997 opende zijn zoon Daniël Kandel vervolgens de vestiging aan de Bredase Smederijstraat: een welkome uitbreiding.

Dienstverlening

De wereld is in de afgelopen 25 jaar behoorlijk veranderd. En onze dienstverlening dus ook. Wat begon met een fax en een 16 K modem (wie kent het inbelgeluidje nog?) is nu veranderd naar supersnel glasvezelinternet. Wij zorgen ervoor dat bedrijven over alle diensten en voorzieningen kunnen beschikken die nodig zijn voor Het Nieuwe Werken. Regeren is vooruitzien – daarom hadden onze klanten en bezoekers al jaren geleden de beschikking over een laadpaal voor elektrische auto’s. Onze klant is koning. En stilzitten? Dat is er zeker niet bij. 

Toekomst

Niemand heeft een glazen bol. Ook wij niet. Maar als familiebedrijf met leuke klanten en relaties zien we onszelf ook de komende 25 jaar nog met veel plezier verdergaan met Business Centre. Natuurlijk hopen we dat dan de derde generatie Kandel in het bedrijf komt. Maar dat lijkt wel goed te komen: onze kinderen helpen ons nu af en toe al mee! 

Anton, Natascha, Margot en Daniel Kandel