ManoMedia

Sam van Wieren, Bas Schipper, Nik Olieslager en Stijn Paludanus zijn ondernemer én student. In diverse samenstellingen runnen de vijf studenten drie bedrijven voor webdesign, huisstijl- en imagomanagement en socialmediamanagement. Eerst deden ze dat letterlijk vanuit hun studentenkamers, maar onlangs kozen ze ervoor om een kantoorruimte te huren bij Business Centre in Breda. 

Ondernemers en studenten

“We kennen elkaar via de middelbare school en onze vriendengroepen, die elkaar deels overlappen”, vertelt Sam. “Drie jaar geleden ben ik, naast mijn studie aan de TU in Eindhoven, gestart met diverse ondernemingen zoals een webshop.” Ook Bas en Stijn zijn al enkele jaren bezig met hun bedrijf ManoMedia. Eerst als onderdeel van hun opleiding, maar al snel begon het serieuzere vormen aan te nemen.

Ritme in de dag

De wens om een kantoorruimte te huren werd deels ingegeven door de coronapandemie, vertelt Bas. “Ik woon in een studio van 20 vierkante meter en daar speelde het afgelopen jaar alles zich af: wonen, studeren, werken. Op een gegeven moment ging ik echt verlangen naar een strakker ritme in de dag: opstaan, naar kantoor gaan, weer thuiskomen. Dat is één van de redenen dat we zijn gaan zoeken naar kantoorruimte.”

Ook Stijn was toe aan een andere flexibele werkplek. “Door corona zit je bijna altijd thuis, maar dat is qua ondernemen niet ideaal. Ik kende Daniël Kandel, de eigenaar van Business Centre, via-via en vroeg of hij ruimte voor ons had. Ik ben heel blij dat we zo’n fijn kantoor konden bemachtigen waar we met zijn allen productiever en effectiever kunnen werken.”

Elkaar helpen

De heren zijn inmiddels ongeveer twee maanden in Business Centre gevestigd en het bevalt tot nu toe goed. Nik: “De mensen bij de receptie zijn vriendelijk en het is handig dat je pakketten kan laten bezorgen. Ook de vergaderruimtes zijn bijna altijd beschikbaar én ruim genoeg, zodat je voldoende afstand kan houden.” Sam sluit zich hierbij aan. “In plaats van in je eentje op je zolderkamertje te werken, is het fijn om hier samen te zitten met mensen met dezelfde mindset. Zo had ik een keer een afspraak met een bedrijf dat er nog niet aan toe was om met mij samen te werken, maar wel iets aan de website wilde doen. Die heb ik doorgestuurd naar Stijn en Bas. Zo helpen we elkaar.”

Voorstellen

Ook voor de andere bedrijven in Business Centre kunnen Stijn, Bas, Nik en Sam meerwaarde bieden. Sam: “We zijn ons al gaan voorstellen en hebben visitekaartjes achtergelaten, dus mensen weten dat we hier zitten en dat ze bij ons terecht kunnen met vragen over online marketing of een website. Daarnaast is het voor ons handig om te weten dat er ook advocaten en accountants in het gebouw gevestigd zijn; daar kunnen wij wellicht in de toekomst ook eens aankloppen.”

Toekomst

Met de stap naar een kantoor in Business Centre zetten de studenten voor hun gevoel ook een stap richting de toekomst. Stijn: “Met ManoMedia merken we nu al dat we op een andere manier serieus genomen worden als bedrijf. Het is toch anders dan ondernemen vanuit je slaapkamer. We kunnen vanuit hier verder met het opbouwen van ons bedrijf en dat voelt goed.”

Meer verhalen van ondernemers

Relevante verhalen